Útočník z Bostonu tento týždeň predstúpi pred súd

NETKY.SK • 15 December 2014, 22:22 • 2 min
Útočník z Bostonu tento týždeň predstúpi pred súd

BOSTON - Podozrivý z útoku na bostonský maratón Džochar Carnajev sa tento týždeň po prvýkrát po vyše roku a pol objaví pred súdom v Bostone.

slovakia

left justify in out

Štvrtkové pojednávanie bude posledné pred začiatkom jeho procesu naplánovaného na január, uviedla v pondelok jeho obhajkyňa Miriam Conradová. Dvadsaťjedenročný Carnajev je obvinený zo zabitia troch ľudí a zranenia vyše 260 ďalších dvoma podomácky vyrobenými bombami vytvorenými z tlakových hrncov v blízkosti cieľa prestížneho maratónu. Na verejnosti sa neobjavil od júla 2013, keď pred okresným súdom v Bostone odmietol obvinenia súvisiace s útokom. Jeho proces by sa mal začať 5. januára. Predpokladá sa, že bude trvať dva až tri mesiace.

 

K útokom došlo 15. apríla 2013 počas maratónu, na ktorom sa zúčastňovali bežci z celého sveta. Tri dni neskôr, keď sa Džochar a jeho starší brat Tamerlan pokúšali utiecť z mesta, podľa federálnych prokurátorov zastrelili ešte aj univerzitného policajta. Tamerlan zahynul v tú noc pri prestrelke s políciou, Džochara zatkli 19. apríla 2013, keď ho polícia objavila ukrytého v člne na jednom dvore. Rozsiahla operácia ochromila prakticky celý Boston ležiaci v štáte Massachusetts. V prípade usvedčenia Carnajevovi hrozí trest smrti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona