Útočník z berlínskeho trhoviska je mŕtvy: Zastrelili ho policajti v Miláne

NETKY.SK • 23 December 2016, 11:32 • 2 min
Útočník z berlínskeho trhoviska je mŕtvy: Zastrelili ho policajti v Miláne

MILÁNO - Útočníka z berlínskeho trhoviska Anisa Amriho zastrelili údajne v noci nadnes talianski policajti pri prestrelke na predmestí Milána. Informovala o tom dnes talianska tlačová agentúra ANSA.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Polícia v meste Sesto San Giovanni podľa správy vyzvala okolo 3.00 h na námestí I Maggio chodca, aby jej predložil doklady. Muž vytiahol z batoha pištoľ a postrelil jedného policajta do pleca. Postrelený i jeho kolega reagovali streľbou, pri ktorej útočníka zastrelili.

 

 

 

Podľa webovej stránky ANSA muž pri sebe nemal žiadne doklady.

 

 

 

Taliansky minister vnútra Marco Minniti potvrdil dnes informácie, podľa ktorých bol na predmestí Milána zastrelený Tunisan hľadaný ako predpokladaný páchateľ pondelňajšieho teroristického útoku v Berlíne. Muža identifikovaného ako Anis Amri usmrtili nadránom policajti v meste Sesto San Giovanni pri severnom okraji Milána.

 

Zranený policajt podľa ministra nie je v ohrození života. Minniti na tlačovej konferencii v Ríme taktiež uviedol, že totožnosť zastreleného muža je už potvrdená "bez tieňa pochybnosti".

 

Milánsky prokurátor Alberto Nobili medzitým informoval, že podľa zistení polície pricestoval Amri vlakom z francúzskeho mesta Chambéry do talianskeho Turína, odkiaľ sa takisto vlakom presunul do Milána.

 

Do lombardskej metropoly dorazil okolo jednej hodiny po polnoci. V súvislosti s útokom na vianočné trhy v Berlíne, ktorý si vyžiadal 12 mŕtvych a desiatky zranených, vyhlásila nemecká polícia po Amrim celoeurópske pátranie.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies