Útočník Réway pokračuje v liečbe, zatiaľ nepozná svoju budúcnosť

NETKY.SK • 14 December 2016, 16:58 • 2 min
Útočník Réway pokračuje v liečbe, zatiaľ nepozná svoju budúcnosť

MARTIN - Slovenský hokejista Martin Réway pokračuje v liečbe dlhodobého vírusového ochorenia a najbližšiu kontrolu absolvuje koncom januára. Zatiaľ nevie, či bude môcť pokračovať v aktívnej kariére.

slovakia

left justify in out

"Užívam lieky, som doma v režime pokoja, bez väčšieho pohybu. Komunikujem s lekármi, nenastali žiadne komplikácie, takže som nemusel ísť naspäť do nemocnice. Operácia by mi nemala hroziť, na kontrolu chodím každé dva mesiace. Zatiaľ neviem o budúcnosti, ani by som o nej podľa zmluvy nemal rozprávať. Radšej by som mal istotu," povedal Réway na stredajšom brífingu v Martine.

 

Zdravotné problémy ho postihli pred štartom tejto sezóny, v ktorej mal zabojovať o miesto v tíme zámorskej NHL Montreal Canadiens. Podobné komplikácie mal krajan Roman Rác, podľa Réwaya sú však prognózy individuálne. "Doteraz nepoznám príčinu, tréningov bolo veľa, ale cítil som sa v poriadku. Až potom som dostal horúčky a hospitalizovali ma. Presúval som sa z jednej nemocnice do druhej, nevedeli zistiť diagnózu, podarilo sa to až v Piešťanoch. Predpísali mi liečbu, ktorú dodržiavam. Vedenie Montrealu to mrzelo, keďže sa to stalo týždeň pred nástupom do kempu. Podporili ma a sme v kontakte," pokračoval 21-ročný útočník.

 

Počas liečby problémov so srdcom sa musí vyhýbať fyzickej aktivite, čas vypĺňa aj sledovaním českej extraligy, Slovana Bratislava v KHL či zápasov MHC Martin: "Pre chorobu som stratil veľa kilogramov, som rád, že som niečo nabral naspäť. Chcem sa uzdraviť čo najrýchlejšie, aby som mohol pokračovať v kariére."

 

Réway informoval o svojom zdravotnom stave pred prípravným stretnutím slovenskej reprezentácie s výberom Tipsport ligy. Aspoň takýmto spôsobom mohol zostať v kontakte s národným tímom: "Bol za mnou Zdeno Cíger v Dolnom Kubíne, ale aj tak by som sa prišiel pozrieť na tento duel. Som rád, že som po dlhšom čase videl chalanov, nemám príliš príležitostí na osobné rozhovory s nimi. S trénerom máme dobrý vzťah, voláme si, nechce, aby som vypadol z reprezentácie."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies