Útočník pobodal v Kanade dvoch vojakov, vyšetrujú možný súvis s terorizmom

NETKY.SK • 15 Marec 2016, 07:15 • 2 min
Útočník pobodal v Kanade dvoch vojakov, vyšetrujú možný súvis s terorizmom

TORONTO - Polícia v kanadskom Toronte vyšetruje, či pobodanie dvoch vojakov v náborovom stredisku armády nesúvisí s terorizmom. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Policajný veliteľ Mark Saunders oznámil, že v pondelok popoludní miestneho času vošiel do centra v severnej časti Toronta muž, ktorý vytiahol nôž a zaútočil na uniformovaného príslušníka kanadskej armády za recepčným pultom.

 

Útočníka premohli ďalší prítomní, medzitým však utrpel bodné zranenia ďalší vojak. Nepredpokladá sa, že by zranenia oboch boli život ohrozujúce.

 

Vyjadrenia zadržaného 27-ročného muža podľa Saundersa viedli vyšetrovateľov k preverovaniu možného súvisu s terorizmom. Policajný veliteľ však odmietol spresniť, čo útočník povedal.

 

Hovorca federálnej polície uviedol, že na základe doterajších informácií išlo pravdepodobne o izolovaný incident.

V roku 2014 ozbrojenec zabil kanadského vojaka pri vojnovom pamätníku v Ottawe a následne vtrhol do parlamentu pred tým, ako ho zastrelili. Muža rozhnevala účasť Kanady na vojne v Afganistane a operáciách proti skupine Islamský štát (IS). Útok prišiel dva dni po tom, ako muž označený za "teroristu inšpirovaného IS" zrazil v Quebecu dvoch vojakov, z ktorých jeden zahynul. Útočníka zastrelili policajti. Kanadské orgány ho sledovali pre obavy, že má džihádistické úmysly, a zadržali mu pas, keď sa pokúsil cestovať do Turecka.

 

Nová kanadská vláda Liberálnej strany ukončila letecké útoky proti IS, strojnásobila však počet vojakov, ktorí poskytujú výcvik kurdským jednotkám v severnom Iraku.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona