Útočník pobodal dvoch dánskych novinárov

NETKY.SK • 17 December 2017, 14:43 • 2 min
Útočník pobodal dvoch dánskych novinárov

LIBREVILLE - V gabonskom hlavnom meste Libreville v sobotu 53-ročný muž pobodal dvoch dánskych novinárov. Ako informoval gabonský minister obrany Etienne Massard Makaga, útok sa stal, keď novinári nakupovali na remeselnom trhu obľúbenom medzi turistami.

slovakia

left justify in out

V západoafrickej krajine, kde moslimovia a kresťania spolu žijú v mieri, je to pritom prvý takýto incident.

Muž, ktorý je pôvodom z Nigeru a v Gabone žije 19 rokov, podľa ministra počas útoku kričal "Alláhu Akbar". Bezpečnostné zložky ho okamžite zadržali a následne polícii pri vypočúvaní povedal, že jeho čin bol "odplatou za útoky Spojených štátov proti moslimom a to, že Američania uznali Jeruzalem za hlavné mesto Izraela". "Spravíme všetko pre to, aby páchateľ a jeho možní komplici dostali ten najprísnejší trest, aký zákon povoľuje," skonštatoval ďalej minister Makaga a skutok označil za hanebný a zbabelý. Takéto činy sú podľa neho v rozpore s gabonským spôsobom spolunažívania a škodia mieru v spoločnosti.

Dvojicu žurnalistov, muža a ženu, ktorí údajne pracujú pre National Geographic, previezli do nemocnice. Muža však museli operovať a v súčasnosti je na jednotke intenzívnej starostlivosti.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies