Útočník Nagy: Fíni budú v Poprade ´lietať´ po ľade

NETKY.SK • 23 Apríl 2014, 15:03 • 2 min
Útočník Nagy: Fíni budú v Poprade ´lietať´ po ľade

POPRAD - Skúsený útočník Ladislav Nagy (34) je jediný zo súčasného 30-členného kádra slovenskej hokejovej reprezentácie pripravujúcej sa na majstrovstvá sveta v Bielorusku, ktorý v tejto sezóne pôsobil aj v najvyššej fínskej súťaži.

slovakia

left justify in out

V drese Jokeritu Helsinki odohral v základnej časti 34 zápasov s bilanciou 12 gólov a 20 asistencií. Pred nadchádzajúcimi prípravnými zápasmi proti Fínom v Košiciach a Poprade teda môže spoluhráčom čo-to poradiť.

 

"Mám v súčasnom fínskom výbere viacero kamarátov. Najznámejším je asi obranca Jere Karalahti, ktorý hral v tejto sezóne so mnou v Jokerite. Oni sú korčuliarsky na tom dobre a nám nezostáva iné, len korčuľovať s nimi. Nebudú to jednoduché zápasy,“ zamyslel sa Nagy. 

 

Fíni sú so svojím poctivým štýlom hokeja ozdobou každého vrcholného medzinárodného podujatia. Vlani na domácich majstrovstvách sveta v Helsinkách skončili na 4. mieste, na tohtoročných ZOH v Soči im zavesili na krk bronzové medaily. Proti Slovákom vyrukujú vo štvrtok v Košiciach aj v sobotu v Poprade s výberom z európskych líg ešte bez posíl z NHL. "V Steel aréne to bude úplne iný zápas ako v sobotu v Poprade. Na veľkom klzisku v Košiciach to bude pre nás o čosi jednoduchšie. V Poprade budú Fíni na menšej ploche po ľade ´lietať. Tam budú veľmi nepríjemní," komentoval Nagy. 

 

Šikovný krídelník, ktorý doterajšie prípravné zápasy pred MS 2014 absolvoval v prvom útoku po boku Juraja Mikúša a Miroslava Šatana, verí v silnú podporu divákov v Košiciach a Poprade. "Má byť vypredané a to je len dobre. Košickí fanúšikovia sú vynikajúci, keď nás budú ťahať tak ako svojich hráčov v siedmom extraligovom finále proti Nitre, bude to náš šiesty hráč na ľade,“ myslí si Nagy. 


V rámci jediného dňa voľna pred utorkovým reprezentačným zrazom si na Veľkonočný pondelok v Košiciach nenechal ujsť rozhodnutie o majstrovskom titule. Rodák z neďalekej Šace túto sezónu začínal práve ako hráč Košíc, neskôr sa však rozhodol pre odchod do Fínska. 

 

"Po zápase som prišiel do šatne a zagratuloval som všetkým k titulu. Aj mi je trochu ľúto, že som sa nemohol tešiť s Košičanmi, ale som rád, že titul na Slovensku získali práve oni. Ja som chcel odísť do lepšej ligovej súťaže a to neľutujem," podotkol útočník s viacročnými skúsenosťami z NHL aj KHL. Na otázku, kde bude pôsobiť v nastávajúcej sezóne, majster sveta z Göteborgu 2002 odpovedal: "Zatiaľ nemám nič a teraz to pred majstrovstvami sveta ani neriešim. Nechám to na agenta."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies