Útočník Matúš Mikuš mieri do Podbrezovej, podpísal zmluvu na 1,5 roka

NETKY.SK • 20 Január 2017, 14:59 • 2 min
Útočník Matúš Mikuš mieri do Podbrezovej, podpísal zmluvu na 1,5 roka

PODBREZOVÁ - Druhý tím po jesennej časti najvyššej slovenskej futbalovej súťaže Fortuna ligy ŽP Šport Podbrezová po príchode mládežníckych reprezentantov Jakuba Sedláčeka, Samuela Vavrúša (obaja AS Trenčín) a Viktora Jedináka (FK Senica) angažoval do svojich radov ďalšiu zimnú akvizíciu - Matúša Mikuša.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťpäťročný útočník (nar. 8. júla 1991) naposledy pôsobil v pražskom prvoligovom tíme Bohemians 1905, kde na jeseň nastúpil v 10 stretnutiach - bez gólového úspechu. "Vedenie klubu podpísalo s Mikušom zmluvu na jeden a pol roka. Bohemians 1905 mu neponúkol predĺženie kontraktu, do kádra trénera Mareka Fabuľu prichádza so statusom voľného hráča," informuje oficiálna internetová stránka "železiarov" a na adresu novej tváre v mužstve dopĺňa:

 

"Matúš je ofenzívny futbalista, ktorý má za úlohu posilniť našu útočnú silu. Ide o hrotového útočníka s výborným čuchom na góly. Mikuš má predpoklady stať sa strelcom dôležitých presných zásahov ŽP Šport v jarných bojoch vo Fortuna lige."


Rodák z Topoľčian futbalovo vyrastal v drese FC Nitra, kde pôsobil vo všetkých mládežníckych kategóriách i družstve dospelých. Ako 16-ročný absolvoval skúšku v holandskom klube PSV Eindhoven. V ´áčku´ Nitry debutoval ako 17-ročný, pod Zoborom odohral v najvyššej súťaži 53 zápasov, v ktorých strelil sedemnásť gólov. Jeho výkony zaujali viacero klubov, Mikuš sa rozhodol pre pôsobenie v tíme rakúskeho prvoligistu FC Admira Wacker Mödling.

 

"V tamojšej lige sa však výraznejšie a predovšetkým vinou zranenia (zlomenina priehlavkovej kosti, pozn.) nepresadil. Po rozviazaní zmluvy sa na šesť mesiacov vrátil späť do Nitry, v ktorej opäť žiaril a stal sa najlepším strelcom jarnej časti svojho mužstva," pripomenul podbrezovský klubový web. Ďalšie futbalové kroky Mikuša smerovali do najvyššej českej súťaže, v lete 2014 podpísal s klubom Bohemians 1905 kontrakt na dva roky. V českej lige odohral dovedna 51 zápasov, strelil v nich sedem gólov, najmä v poslednom polroku sa však len ťažko presadzoval do základnej zostavy ´klokanov´.

"Bola to vzájomná dohoda s vedením pražského klubu. Sám som cítil, že potrebujem nový impulz a nejakú zmenu. Prežil som v Bohemianse krásnych dva a pol roka, fanúšikovia boli fantastickí. Prvú sezónu sa mi darilo aj gólovo, na túto anabázu budem spomínať len v dobrom," uviedol pre portál profutbal.sk Matúš Mikuš a pokračoval: "Z Nitry sa mi ozval tréner Ivan Galád, ktorý mi umožnil trénovať s nimi, kým si vybavím nový angažmán v najvyššej súťaži alebo v zahraničí. Črtalo sa toho viac, ale Podbrezová bola v rokovaniach najrýchlejšia a páčilo sa mi aj fungovanie klubu."

Mikuš na Horehronie neprichádza do úplne neznámeho prostredia. "Už pred príchodom do Podbrezovej som bol v kontakte s Jarom Kostelným, s ktorým som hral polroka v Nitre. Pýtal som sa ho na všetko okolo klubu. Poznal som sa aj s Mišom Breznaníkom, s ktorým som sa párkrát stretol v Prahe, takže nebol žiadny problém. Potrebujem potrénovať, nabrať kondíciu a po pár dňoch či týždňoch budeme múdrejší," podotkol ďalej bývalý mládežnícky reprezentant, ktorý za SR "21" odohral sedem stretnutí a strelil jeden gól - proti fínskym rovesníkom.

Dianie vo Fortuna lige má zmapované, hoci už dlhšie nehral na Slovensku. "Železiarom" chce pomôcť. "Sledoval som, ako sa vyvíja tabuľka. Aj novinky, ako naposledy odstúpenie Myjavy. Základný prehľad si držím," skonštatoval Matúš Mikuš a na margo najbližších cieľov pre web profutbal.sk dodal: "Vo futbale sa môže stať všetko. Tréner Fabuľa aj hráči určite pôjdu postupne od zápasu k zápasu a uvidíme, čo jar prinesie. Obhájiť jesenné druhé miesto by bolo skvelé. Osobne dúfam, že dovediem mužstvo gólmi do Európskej ligy."
 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies