Útočník Kuyt zvládol proti Čile post ľavého obrancu

NETKY.SK • 24 Jún 2014, 13:26 • 2 min
Útočník Kuyt zvládol proti Čile post ľavého obrancu

SAO PAULO - Holandský futbalista Dirk Kuyt si prvýkrát v profesionálnej kariére vyskúšal post ľavého obrancu.

slovakia

left justify in out

Krídelníka poslal do defenzívy tréner Holandska Louis van Gaal v pondelkovom stretnutí majstrovstiev sveta v Sao Paule proti Čile (2:0). Tridsaťtriročný hráč Fenerbahce Istanbul sa zhostil svojej úlohy v 99. reprezentačnom zápase na jednotku a pomohol "oranjes" k prvému miestu v B-skupine.

 

"Užil som si to. Nikdy som nehral na tejto pozícii, ale tréner ma už pred pár týždňami upozorňoval, že je to počas turnaja jedna z možností. Povedal som mu, že budem pripravený a som šťastný, že som dostal šancu," uviedol po stretnutí Kuyt, ktorý dlhé roky hrával v holandskej reprezentácii na hrote či krídle útoku alebo na kraji zálohy. 

 

Bývalý hráč Utrechtu, Feyenoordu či Liverpoolu je známy svojou tvrdou prácou a výbornou kondíciou. Aj to bol dôvod, prečo mu proti Čile našiel Van Gaal miesto na ľavej strane defenzívy pri systéme 5-3-2. "Chceli sme využiť dobré vlastnosti každého hráča," povedal Van Gaal, ktorý sa ukázal ako majster taktiky. 

 

Tradičné holandské rozostavenie 4-3-3 kouč pozmenil na 5-3-2. "Naši útočníci nemusia strácať energiu bránením obrancov. S Čile by to nevydržali celý zápas a potom by mohlo dochádzať k prečísleniam," vysvetľoval Van Gaal. Kuyt na ľavej strane obrany nedával v pondelok Čiľanom veľa priestoru a podporoval aj ofenzívne výpady Arjena Robbena. "Myslím si, že mi to išlo dobre a dúfam, že dostanem ďalšiu šancu," doplnil Kuyt. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies