Útočník, ktorý v nórskom autobuse dobodal troch ľudí, je z Južného Sudánu

NETKY.SK • 5 November 2013, 14:46 • 2 min
Útočník, ktorý v nórskom autobuse dobodal troch ľudí, je z Južného Sudánu

OSLO - Muž, ktorý v Nórsku dobodal v autobuse na smrť troch ľudí, je uchádzačom o azyl. Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na miestne policajné zdroje.

slovakia

left justify in out

Tridsaťročný útočník je podľa polície z Južného Sudánu, kam sa ho úrady chystajú aj vyhostiť. Jeho žiadosť o azyl neposudzovali, pretože do schengenskej zóny vstúpil v Španielsku, kde takisto požiadal o azyl. Diaľkový autobus dopravnej spoločnosti Valdresekspressen bol v pondelok večer na ceste z mesta Ardal k jazeru Tyin, keď došlo k útoku na dvoch pasažierov a vodiča. Na mieste boli ako prví vodiči iných áut. Nakoľko autobus stál na okraji cesty, mysleli si, že mal poruchu alebo nehodu.

Svedok pre televíziu TV2 povedal, že videli jednu osobu v autobuse a mysleli si, že sa pokúša vyjsť. Potom však zbadali, že sa oháňa nožom a pochopili, že ide o celkom inú situáciu. 

Obeťami útoku sa stali pasažieri - 19-ročná žena a 50-ročný muž zo Švédska -, ako aj vodič autobusu.  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies