Útočník Horanský sa potešil prvej pozvánke do reprezentácie, rieši budúcnosť vo Švajčiarsku

NETKY.SK • 27 Marec 2017, 18:44 • 2 min
Útočník Horanský sa potešil prvej pozvánke do reprezentácie, rieši budúcnosť vo Švajčiarsku

BRATISLAVA - Slovenský hokejový útočník Stanislav Horanský si v pondelok prvýkrát v kariére obliekol seniorský reprezentačný dres. Tréneri ho pôvodne nominovali do olympijského výberu, no keďže ten má spoločný začiatok prípravy s "Á-čkom", dúfa, že by sa mohol presadiť aj v prvom tíme.

slovakia

left justify in out

"Pocity sú skvelé, som tu prvýkrát a hádam budem môcť ukázať, čo vo mne je. Dúfam, že sa trénerom budem na tomto úvodnom kempe páčiť. Najprv ma nominovali do olympijského výberu. No zbehlo sa to tak, že máme spoločný kemp s hlavnou reprezentáciou a preto dúfam, že by som sa mohol presadiť aj v nej," zaželal si dvadsaťtriročný Horanský, ktorý sa musel v šatni takmer všetkým osobne predstaviť: "S väčšinou to tak bolo, pretože poznám akurát pár chalanov ešte z dvadsiatky, kde sme hrali spolu."

 

Horanský pôsobil v juniorských výberoch Žiliny, v ktorej drese okúsil v niekoľkých dueloch aj najvyššiu slovenskú súťaž, pôsobil aj v projekte 20-tky a v sezóne 2013/14 odišiel do Švajčiarska. Tam ho angažoval EHC Biel-Bienne, no väčšinou hral na hosťovaní v druholigových tímoch. Do prvého mužstva sa prepracoval až v prebiehajúcej sezóne, tá nakoniec bude jeho posledná v klube. "Konečne som sa presadil v prvom mužstve a do decembra som začal robiť progres. Videl to aj náš bývalý tréner, začal ma aj nasadzovať. Potom sa mi mesiac darilo, no práve vtedy sa zmenil tréner a šlo to dolu vodou," uviedol.

 

Za klub tak stihol v tomto ročníku odohrať 39 duelov s bilanciou štyri góly a dve asistencie, v predchádzajúcich zaknihoval desať štartov bez bodu. "Už sme sa aj rozprávali o predĺžení zmluvy, no posledné dva mesiace, keď sa zmenil tréner, tak som tam nemal ľahké obdobie. Dohodli sme sa, že už spolu nebudeme pokračovať a tak si hľadám nový angažmán," uviedol.

 

Z alpskej krajiny však neodíde. "Určite zostanem vo Švajčiarsku, sú tam nejaké kluby, ale ešte nie je nič dohodnuté. Sú tam aj nejaké prvoligové, ale väčšinou som sa bavil s tými z druhej. Uvidíme, ako sa to vyvinie." O odchode do inej u európskych súťaží neuvažoval. "Už som si tam zvykol na život i systém, aký tam existuje. Som s tým stotožnený a som šťastný za to, že tam môžem hrať. Dúfam, že tam budem pôsobiť čo najdlhšie. Na začiatku som mal problém etablovať sa na tamojší herný štýl, ale už som sa do toho dostal a nerád by som to menil," dodal.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona