Útočníci železnými tyčami rozbili okná mešity v Brne

NETKY.SK • 19 August 2015, 06:52 • 2 min
Útočníci železnými tyčami rozbili okná mešity v Brne

BRNO - Neznámi útočníci rozbili železnými tyčami dve okná brnianskej mešity na Viedenskej ulici. K násiliu došlo v noci na utorok alebo počas dňa, pretože ľudia boli v mešite naposledy v pondelok večer.

slovakia

left justify in out

Rozbité okná objavili až v utorok okolo 16.30 h, keď ju odomkli. Polícia prípad vyšetruje, podrobnosti zatiaľ neposkytla, napísal český spravodajský portál Novinky.cz.

 

Na udalosť upozornil portál Islamonline.sk a uviedol, že útočníci rozbili okná na modlitebni a učebni. Sklo bolo rozsypané po koberci mešity.

 

Tento najnovší útok nie je jediný - páchatelia v minulosti už rozbili sklenené dvere, okno a postriekali fasádu sprejom.

Predvlani neznámy človek umiestnil pred dvere mešity kopu bravčových kostí, kľučku potrel masťou a zavesil na ňu kus bravčového mäsa. Moslimovia pokladajú bravčovinu za nečisté mäso.

 

Polícii sa nepodarilo vypátrať páchateľov a prípady zakaždým odložila.

 

V Brne žije niekoľko stoviek moslimov a od roku 1998 tam funguje prvá česká mešita, informoval portál Novinky.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies