VIDEO Horor v Pakistane: Útočníci nastúpili do autobusu a začali strieľať, zabili najmenej 43 ľudí

NETKY.SK • 13 Máj 2015, 12:23 • 2 min
VIDEO Horor v Pakistane: Útočníci nastúpili do autobusu a začali strieľať, zabili najmenej 43 ľudí

KARÁČI - Ozbrojenci na motocykloch zabili v stredu najmenej 43 ľudí počas útoku na autobus v juhopakistanskom meste Karáči.

slovakia

left justify in out

Ako informoval policajný superintendent Nadžíb Chán, šesť ozbrojencov prišlo na motorkách k autobusu, nastúpilo a spustilo streľbu.

 

img

 

Vo voze bolo asi 60 izmailitov patriacich k šiitskej vetve islamu, ktorí boli na ceste do miestneho komunitného centra. Podľa Chána išlo o nábožensky motivovaný útok, ku ktorému sa zatiaľ nikto neprihlásil. V minulosti útočili na izmailitov skupiny hlásiace sa k sunnitskému Talibanu.

 

img

 

Televízne zábery ukazujú rozstrieľaný ružový autobus obkolesený sanitkami a policajnými autami.

 

 

Skupina napojená na IS sa prihlásila k útoku

Militantná skupina, napojená na organizáciu Islamský štát (IS) sa prihlásila k dnešnému útoku na autobus na juhu Pakistanu, ktorý si vyžiadal 43 životov. Zodpovednosť za krvavý útok, namierený voči menšinovým pakistanským šiitom, prevzala organizácia Džundulláh, odštiepenecká skupina pakistanského Talibanu, ktorá vlani prisahala vernosť IS.

 

"Aj naďalej budeme útočiť na neveriacich," uviedol údajný hovorca Džundulláhu pre miestne médiá, informovala agentúra DPA. Tvrdenie sa bezprostredne nedalo overiť z nezávislých zdrojov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies