Útočníci vtrhli do hotela v Mogadiše, boli v ňom ministri a poslanci, sedem mŕtvych

NETKY.SK • 20 Február 2015, 12:36 • 2 min
Útočníci vtrhli do hotela v Mogadiše, boli v ňom ministri a poslanci, sedem mŕtvych

MOGADIŠO - Bomba uložená v aute samovražedného atentátnika dnes explodovala pri hoteli v centre somálskeho hlavného mesta Mogadišo a do budovy vtrhli útočníci. Nasledovala intenzívna streľba.

slovakia

left justify in out

V hoteli sa práve nachádzali ministri a zákonodarcovia. Informovala o tom tlačová agentúra Reuters s odvolaním sa na policajtov.

 

 

 

 

"Počuli sme vo vnútri výstrely. Obávam sa, že do hotela sa dostali útočníci," uviedol policajný kapitán Faráh Abdulláhí a dodal: "Je príliš skoro hovoriť o obetiach." Ďalší policajt takisto povedal, že do hotela, neďaleko prezidentského paláca, sa dostali útočníci.

 

Podľa Mogadishu news ozbrojenci zabili bývalého zástupcu ministra informácií, pôšt a telekomunikácií Abdishakura Aliho. Portál informoval o siedmych obetiach.

 

 

 

 

Policajný major vyhlásil pre Reuters, že videl mnoho ľudí so zraneniami, vrátane zákonodarcu.

 

K zodpovednosti za útok sa zatiaľ nikto neprihlásil, ale takúto taktiku často využíva somálska islamistická militantná skupina aš-Šabáb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies