Útočníci v Dubline chystali "veľkolepý" atak na štadióne

NETKY.SK • 8 Február 2016, 15:59 • 2 min
Útočníci v Dubline chystali "veľkolepý" atak na štadióne

DUBLIN - Gang s najväčšou pravdepodobnosťou zodpovedný za piatkovú streľbu do fanúšikov v dublinskom hoteli Regency podľa informácií tajnej služby pôvodne plánoval "veľkolepý" atak počas sobotného pästiarskeho turnaja s ironicky vyznievajúcim názvom "súboj klanov" na miestnom Národnom boxerskom štadióne.

slovakia

left justify in out

Napokon sa však rozhodli pre bezpečnejšie riešenie na menej sledovanej akcii za účasti menšieho počtu ľudí. Prítomné boli viaceré známe postavy mafie írskeho hlavného mesta, z nich časť sa okrem iného venuje promovaniu duelov.

 


Detektívi prezradili, že sú blízko k odhaleniu identity niekoľkých mužov zo šesťčlenného komanda. Streľbu otvoril pištoľou páchateľ v dlhej blonďavej parochni, šále, čiernom kabáte a čižmách prezlečený za ženu, ktorý do spomenutého ubytovacieho zariadenia za denného svetla vošiel po boku druhého útočníka. Kuriozitou je, že duo sa v hoteli stratilo a muselo sa spýtať na recepcii, kde sa koná predzápasové váženie boxerov. Následne vtrhla trojica v uniformách jednotky rýchleho nasadenia Gardy ozbrojená útočnými puškami AK-47. Zvyšný komplic sedel v sivej únikovej dodávke. Tú neskôr podpálili.


Po ich vojensky presnom vyčíňaní pripomínajúcom koordinovaný teroristický čin medzi približne stovkou ľudí vrátane detí zomrel jeden muž, dvaja skončili v nemocnici so strelnými poraneniami. Obeťou je 34-ročný David Byrne, drogový díler a prominent podsvetia írskej metropoly. Očitý svedok uviedol, že jeden z útočníkov mu povedal "aby zmizol z cesty". To nahráva teórii, že to bola cielená krvná pomsta medzi gangmi, hoci k zodpovednosti sa prihlásili pokračovatelia Írskej republikánskej armády (IRA).


Bezpečnostné zložky nepochybujú, že cieľom bol Daniel Kinahan, syn šéfa medzinárodnej skupiny organizovaného zločinu Christyho Kinahana. Stretnutie jeho vnútorného kruhu sa uskutočnilo v bare v centre Dublinu, aby prerokovalo odvetné kroky. Vraj poľujú na znepriateleného Gerryho Hutcha. Ten sa údajne atentátom na Kinahana ml. chcel pomstiť za minuloročnú vraždu jeho synovca Garyho v Španielsku.


Polícia sa obáva otvorenej vojny medzi gangmi a v Dubline momentálne hliadkujú muži zákona v kuklách a s poloautomatickými zbraňami. Správu zverejnil portál denníka Irish Independent.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona