Útočníci v afganských uniformách zabili dvoch vojakov NATO

NETKY.SK • 26 August 2015, 08:31 • 2 min
Útočníci v afganských uniformách zabili dvoch vojakov NATO

KÁBUL - Dvoch príslušníkov síl NATO v Afganistane zastrelili muži oblečení v uniformách afganských bezpečnostných jednotiek. Incident sa odohral dnes ráno v provincii Helmand, uviedla s odvolaním sa na vyhlásenie aliancie agentúra AP.

slovakia

left justify in out

NATO v komuniké spresnilo, že útočníci spustili paľbu do vozidla s vojakmi vo vnútri vojenského objektu. V odvetnej paľbe boli obaja útočníci zastrelení.

 

Ako poznamenala AP, NATO nezverejnilo štátnu príslušnosť svojich zastrelených vojakov.

 

Podobné "insiderské útoky", počas ktorých afganskí vojaci alebo policajti útočia na personál NATO, sú závažným problémom v Afganistane rozmiestnených západných jednotiek. Velenie NATO i miestne úrady sú presvedčené, že iniciátormi a páchateľmi útokov sú príslušníci fundamentalistického hnutia Taliban.

 

Od 1. januára tohto roku v Afganistane pôsobí nová misia NATO, na ktorej sa na základe dvojstrannej zmluvy zúčastňuje 12.000 vojakov. Ich úlohou je výcvik príslušníkov afganských bezpečnostných štruktúr.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies