Útočníci na smrť dobodali vplyvného tibetského mnícha - občana Británie

NETKY.SK • 9 Október 2013, 11:58 • 2 min
Útočníci na smrť dobodali vplyvného tibetského mnícha - občana Británie

PEKING - Vplyvného tibetského budhistického duchovného, občana Británie Chojeho Akonga Rinpocheho, a jeho dvoch spoločníkov na smrť dobodali útočníci v meste Čcheng-tu, metropole provincie S'-čchuan na juhozápade Číny. Informovala o tom dnes miestna polícia a brat usmrteného duchovného.

slovakia

left justify in out

Polícia v Čcheng-tu v súvislosti so zabitím mnícha zatkla troch podozrivých Tibeťanov a ďalších dvoch ľudí, takisto tibetskej národnosti, v súvislosti s finančnými sporom týkajúcom sa prípadu.

Akong je zakladateľom prvého tibetského budhistického náboženského centra v Škótsku, nazvaného Kagyu Samye Ling. Brat usmrteného mnícha na stránke náboženského centra Kagyu Samye Ling napísal, že Akong bol zavraždený, pričom však neuviedol, kto by mohol byť páchateľom.

"Môj brat Choje Akong Rinpoche, moja neter a jeden iný mních, ktorý s nimi cestoval, boli zavraždení v Čcheng-tu," napísal súrodenec obete. 

Akong bol podľa tibetských zdrojov, na ktorých sa odvolala agentúra DPA, blízkym spolupracovníkom karmapalámu, ktorý odišiel z Cíny do exilu v Indii v roku 2000 a je považovaný za druhého najvplyvnejšieho duchovného vodcu Tibeťanov po dalajlámovi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies