Útočníci na motorke zastrelili policajta na bezpečnostnom stanovišti v Káhire

NETKY.SK • 14 Apríl 2015, 14:41 • 2 min
Útočníci na motorke zastrelili policajta na bezpečnostnom stanovišti v Káhire

KÁHIRA - Strelci na motorke zavraždili dnes policajta, ktorý strážil bezpečnostné stanovište neďaleko egyptského hlavného mesta Káhira.

slovakia

left justify in out

Tlačová agentúra MENA citovala bezpečnostného predstaviteľa, ktorý povedal, že ďalší dvaja policajti sú zranení. K útoku došlo na predmestí Šibín al-Kanátir, severne od Káhiry.
     

Počet útokov na bezpečnostné sily začal narastať po tom, ako v roku 2013 armáda zosadila islamistického prezidenta Muhammada Mursího, proti ktorému v Egypte prebiehali masové protesty.
     

K útokom dochádza najmä na Sinajskom polostrove. V nedeľu v tejto oblasti prišlo o život najmenej 14 ľudí, najmä vojakov a policajtov.
     

Oficiálne zdroje medzitým oznámili, že výbuchy na káhirskom predmestí zasiahli elektrické stĺpy. Zastavila sa tým dodávka elektriny pre komplex, v ktorom sídli väčšina egyptských súkromných televízií. Tie nakrátko nevysielali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies