Útly Chorvát zasadol na futbalový trón: Svetové médiá reagujú na triumf Luku Modriča

NETKY.SK • 4 December 2018, 13:07 • 2 min
Útly Chorvát zasadol na futbalový trón: Svetové médiá reagujú na triumf Luku Modriča

Bratislava - Reakcie svetových médií na triumf chorvátskeho futbalistu Luku Modriča z Realu Madrid v prestížnej ankete Zlatá lopta francúzskeho magazínu France Football za rok 2018.

slovakia

left justify in out

Za víťaza ankety ho vyhlásili prvýkrát, na tróne nahradil bývalého klubového spoluhráča Cristiana Ronalda. Portugalský útočník v službách Juventusu Turín skončil na druhom mieste, tretiu priečku obsadil Antoine Griezmann (Francúzsko/Atletico Madrid).

 

AP (USA): "Modrič získal premiérovo Zlatú loptu a ukončil desaťročnú dominanciu Messiho s Ronaldom. S Realom vyhral Ligu majstrov a Chorvátov doviedol k striebru na MS, kde ho vyhlásili za hráča turnaja."

 

AFP (Fr.): "Tridsaťtriročný Modrič - najstarší držiteľ od Fabia Cannavara v roku 2006 (taktiež 33 rokov) - dostal prestížnu cenu za vynikajúci rok, počas ktorého žiaril v Reale a heroicky doviedol svoju krajinu premiérovo do finále MS."

 

dpa (Nem.): "Chorvát Luka Modrič získal Ballon d'Or. Jeho triumfom sa skončila aj jedna éra: od roku 2008 dostali cenu len Portugalčan Cristiano Ronaldo a Argentínčan Lionel Messi, obaja päťkrát."

 

BBC (V.Brit.): "Naposledy sa to podarilo Brazílčanovi Kaka v roku 2007. Modrič po dekáde zlomil dominanciu Lionela Messiho a Cristiana Ronalda a získal Ballon d'Or."

 

AS (Šp.): "Čo sa zdalo neskutočné, kým sú aktívni Messi s Ronaldom, sa stalo skutočnosťou po Modričovom magickom roku 2018."

 

La Gazzetta dello Sport (Tal.): "Modrič je prvý Chorvát v histórii, ktorému sa dostalo tejto pocty a taktiež prvý z bývalej Juhoslávie. Dokázal to presne 20 rokov po tom, čo v ankete skončil druhý jeho krajan Davor Šuker."

 

France Football (Fr.): "Muž, ktorý ukončil dominanciu Messiho a Ronalda. Modrič sa pridal k Josefovi Masopustovi a Johanovi Cruyffovi, keď ako tretí v histórii získal Zlatú loptu v rovnakom roku, v ktorom prehral finále MS."

 

Bild (Nem.): "Modrič mal výborný rok a jeho triumf nie je prekvapenie. Už predtým vyhral cenu pre najlepšieho hráča roka podľa FIFA i cenu pre európskeho hráča roka."

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies