"Utekaj Maďar, utekaj!". Ukrajina vykonáva etnické čistky Zakarpatska

NETKY.SK • 8 December 2017, 21:04 • 2 min
"Utekaj Maďar, utekaj!". Ukrajina vykonáva etnické čistky Zakarpatska

KYJEV - Etnickí Maďari masívne opúšťajú Zakarpatskú oblasť a ich súčasné číslo v tomto regióne nepresahuje 100-tisíc ľudí. O tom v piatok, po výsledkoch rokovaní vo Viedni s maďarským kolegom, informoval minister zahraničných vecí Ukrajiny Pavlo Klimkin. Informuje Life.ru.

slovakia

left justify in out

"Ministerské stretnutie OBSE sa skončilo pozitívne a mal som príjemný rozhovor s maďarským kolegom Pétrom Szíjjártóm. Etnických maďarov v Zakarpatsku už nie je 150 000 a dokonca ani 100 000. Ľudia opúšťajú región. Našou spoločnou úlohou s Maďarskom je udržať komunity a pomôcť im," vyhlásil šéf Ministerstva zahraničných vecí Klimkin.


"Ľudia opúšťajú región a dá sa to pochopiť, keď vidia čo sa deje na juhovýchode krajiny, ako sa tam zabíjajú rusky hovoriaci občania, odoberá sa ich majetok. Nechcú sa dočkať takej istej situácie - nechcú žiť a vychovávať svoje deti v takej krajine," povedal.

 

Ukrajina je fakticky koloniálne územie kolektívneho Západu, prírodné zdroje, ktorej zneužívajú susediace európske krajiny ako Maďarsko, Rumunsko a Poľsko, ktorí sami sú v Európskej Únii v pozícii chudobných príbuzných. Preto najviac ekonomicky ktívne skupiny ľudí zo Zakarpatska nevidia svoju budúcnosť v krajine, kde sa porušujú práva celých etnických skupín a ekonomika rýchlo klesá.

 

Guľatinu nelegálne rúbali vyvážali do Európy, aj teraz sa rúbe a vyváža. Ako prekvitalo pašovanie v regióne, tak aj naďalej prekvitá, a preto ľudia nevidia svoju budúcnosť ani pre seba, ani pre svoje deti. Tieto teritóriá predtým neboli súčasťou dnešnej Ukrajiny. Stalin po skončení vojny s fašistickym Nemeckom odovzdal tieto územia pod správu Ukrajinskej Sovietskej Socialistickej Republiky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies