Utečenecký tábor v Nickelsdorfe je len niekoľko kilometrov od maďarských hraníc

NETKY.SK • 5 August 2015, 16:43 • 2 min
Utečenecký tábor v Nickelsdorfe je len niekoľko kilometrov od maďarských hraníc

BRATISLAVA - Zatiaľ najbližšie k Bratislave je utečenecký tábor v Nickelsdorfe, blízko maďarskej obce Hegyeshalom, ako aj neďaleko Parndorfu, často navštevovaného nákupného centra Slovákov.

slovakia

left justify in out

Potvrdil dnes pre TASR starosta prihraničnej rakúskej obce Edelstal Gerald Handig. „Pokiaľ viem, v Burgenlande nie je zriadený žiadny iný tábor pre utečencov, len ten v Nickelsdorfe v okrese Neusiedl am See“, uviedol starosta. Nickelsdorf, po maďarsky Miklóshalma, je prihraničnou obcou susediacou s Maďarskom.
     

Na otázku TASR, či naše policajné orgány majú bližšie informácie o utečeneckom tábore v susednom rakúskom Burgenlande, odpovedala vedúca oddelenia komunikácie a prevencie kancelárie prezidenta Policajného zboru Marianna Pavlíková. Uviedla, že nie je v  kompetencii slovenskej polície odpovedať na situáciu, ktorá sa vyskytuje mimo územia Slovenska. Čo sa týka opatrení slovenskej polície, pokiaľ ide o zamedzenie sekundárnej nelegálnej migrácie z Maďarska, tie boli prijaté okamžite, skonštatovala Marianna Pavlíková. „Spočívajú vo zvýšenej frekvencii kontrol a bezpečnostno-represívnych akcií v prostriedkoch hromadnej dopravy, najmä medzinárodných vlakoch, autobusoch, ale aj na vytipovaných cestách a bývalých hraničných priechodoch na slovensko-maďarskej hranici“, zdôraznila Pavlíková. „Tieto kontroly a akcie sa vykonávajú v rámci kompenzačných opatrení a sú vykonávané so zapojením krajských riaditeľstiev Policajného zboru. Zároveň sú koordinované aj s bezpečnostnými orgánmi susedných štátov ako Maďarsko a Česko“, uzavrela Marianna Pavlíková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies