Utečenecký tábor pri Calais zlikvidujú, migrantov prerozdelia po krajine

NETKY.SK • 14 September 2016, 09:48 • 2 min
Utečenecký tábor pri Calais zlikvidujú, migrantov prerozdelia po krajine

PARÍŽ - Provizórny utečenecký tábor pri severofrancúzskom meste Calais bude zlikvidovaný a jeho obyvatelia prerozdelení do záchytných stredísk po celej krajine. Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na francúzsky rezort vnútra.

slovakia

left justify in out

Podľa denníka Le Figaro bude do konca roka vo Francúzsku vytvorených 12.000 nových miest pre migrantov. Jedinými regiónmi, ktoré neprijmú žiadne osoby z tábora pri Calais, sú Paríž a ostrov Korzika.

 

Zámer vlády skritizoval pravicovo-populistický Národný front (FN), ktorý tvrdí, že presunutie migrantov z Calais do iných miest je nezodpovedné. Likvidáciu tábora ohlásil v auguste minister vnútra Bernard Cazeneuve, konkrétny dátum však nestanovil.

 

Migranti sa dlhé roky zhromažďovali v Calais, odkiaľ sa pokúšali ilegálne dostať na trajektoch cez Lamanšský prieliv alebo podmorským Eurotunelom do Británie, pričom tak často robili pešo alebo prichytením sa o nákladné vozidlá.

 

Francúzske úrady uviedli, že momentálne sa v tábore nachádza 6900 ľudí, podľa humanitárnych organizácií je ich vyše 9000. Približne 1900 z nich býva v štátom poskytnutých obytných kontajneroch, ostatní žijú v nevyhovujúcich podmienkach.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies