Utečenecká vlna v Nórsku oslabila, hraničné kontroly sa predlžujú

NETKY.SK • 15 Január 2016, 13:19 • 2 min
Utečenecká vlna v Nórsku oslabila, hraničné kontroly sa predlžujú

OSLO - Nórsko predĺžilo kontroly na svojich hraniciach, zavedené kvôli zvýšenému prílevu migrantov, o ďalších 30 dní - až do 14. februára. Počet utečencov sa už odvtedy síce "výrazne znížil", pasové kontroly sú však stále potrebné na zabezpečenie verejného poriadku, informovala dnes agentúra DPA s odvolaním sa na nórske ministerstvo spravodlivosti.

slovakia

left justify in out

Všetci cestujúci, ktorí prichádzajú do Nórska trajektom z Dánska, Švédska a Nemecka, sú kontrolovaní od 26. novembra. Vo vlakoch a autobusoch sa uskutočňujú náhodné kontroly. Podľa migračného úradu požiadalo v Nórsku vlani v novembri o azyl 8170 ľudí, v decembri ich bolo len 1030. V prvom januárovom týždni bolo zaregistrovaných 115 žiadateľov o azyl.


Za celý rok 2015 prišlo do tejto severskej krajiny približne 31.150 žiadateľov o azyl. Nórsko prvýkrát predĺžilo hraničné kontroly v decembri. S cieľom obmedziť počet utečencov ich zaviedli aj Švédsko a Dánsko.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies