Utečenecká kríza sa v stredu vráti do pléna, vystúpi k nej prezident Kiska

NETKY.SK • 5 Október 2015, 13:06 • 2 min
Utečenecká kríza sa v stredu vráti do pléna, vystúpi k nej prezident Kiska

BRATISLAVA - Utečenecká kríza sa po niekoľkých dňoch opäť vráti do Národnej rady SR.

slovakia

left justify in out

O téme chce totiž na pôde parlamentu hovoriť prezident SR Andrej Kiska. Pred snemovňou vystúpi hlava štátu v stredu 7. októbra popoludní o 14.00 h. TASR to potvrdil šéf komunikácie parlamentu Martin Dorčák.

 

"Pán prezident požiadal o vystúpenie a s predsedom parlamentu Petrom Pellegrinim sa dohodol, že vystúpi v stredu o 14.00 h," uviedol pre TASR Dorčák.

 

Hlava štátu chce hovoriť o utečeneckej kríze a s ňou súvisiacim postavením Slovenska v Európe. "Pokladám za najsprávnejšie, aby som opätovne vystúpil v Národnej rade so svojím posolstvom, ako vidím postavenie Slovenska v rámci Európy," uviedol cez víkend v RTVS.

 

Prerozdelenie utečencov nepovažuje za riešenie problému migračnej krízy. "Nemyslím si, že kvóty sú najšťastnejším riešením, ale mali sme slobodne preukázať našu vôľu a ochotu prijať určité množstvo ľudí, ktorí chcú s nami zdieľať naše hodnoty. Mali sme ukázať našu ochotu a snahu tejto veci pomôcť, a to sme nespravili," poznamenal.

 

Poukázal na to, že Slovensko je síce malá krajina, ale má právo mať a povedať si svoj názor, avšak ako malá krajina potrebuje mať do budúcna spojencov. "Je dôležité si uvedomiť naše miesto v Európe," podotkol Kiska s tým, že máme právo argumentovať so spojencami, ale zároveň musíme ukázať aj empatiu a srdce a vyjsť v ústrety problémom, ktorým zvyšok Európy čelí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies