Utečenec si vzal do Európy aj šteniatko huskyho

NETKY.SK • 22 September 2015, 06:59 • 2 min
Utečenec si vzal do Európy aj šteniatko huskyho

ZÁHREB - V dave utečencov na železničnej stanici v chorvátskom meste Tovarnik bolo dnes aj jedno malé chlpaté pripomenutie, akým životom žili uchádzači o azyl vo svojej krajine.

slovakia

left justify in out

Modrooké šteňa huskyho menom Rose jemne kňučalo v červeno-čiernej prenosnej klietke, pričom davy ľudí prechádzali okolo nej a postupne ubúdali. Saffá Husajn a jeho priatelia jednoducho nedokázali nechať Rose tak, keď opúšťali sýrsku metropolu Damask a odchádzali do Európy. Hoci si mohli mladíci vziať so sebou každý iba jeden malý batoh, rozhodli sa radšej pre klietku s Rose. Preniesli ju cez Sýriu, Turecko a Stredozemné more až na grécky ostrov Lesbos, odkiaľ smerovali cez Balkán na sever.

 

"Je to pes môjho priateľa," povedal podľa tlačovej agentúry AP Husajn a dodal, že malá Rose "je ich spoločníčkou na ceste do Európy".

 

Rose zatiaľ precestovala 2900 kilometrov. Jej spoločníci chcú prejsť ešte ďalších 800 kilometrov do Nemecka a tam začať nový život.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies