Utečencom pomáha aj Evanjelická cirkev, chce prispieť i pri integrácii azylantov v SR

NETKY.SK • 14 September 2015, 15:50 • 2 min
Utečencom pomáha aj Evanjelická cirkev, chce prispieť i pri integrácii azylantov v SR

BRATISLAVA - Ochotu prispieť k riešeniu problematiky migrantov, ktorí prichádzajú do Európy z vojnových oblastí Sýrie a z ďalších krajín, potvrdila Evanjelická cirkev augsburského vyznania (ECAV) na Slovensku vo vyjadrení, ktoré dnes poskytla TASR.

slovakia

left justify in out

O možnostiach ECAV na Slovensku v oblasti riešenia problematiky migrantov rokovali v týchto dňoch v Bratislave Predsedníctvo ECAV, Zbor biskupov ECAV, predstavitelia Evanjelickej diakonie ECAV na Slovensku, Slovenskej evanjelickej jednoty, Spoločenstva evanjelickej mládeže a ďalších organizácií a inštitúcií.

 

"V bratskej láske sme ochotní pomáhať ľuďom v utečeneckých táboroch. Prostredníctvom Evanjelickej diakonie ECAV sme už v uplynulom týždni pomohli niekoľkým stovkám utečencov v táboroch na hraniciach Maďarska so Srbskom. Chystáme tam aj ďalšiu humanitárnu pomoc, chceme migrantom poskytnúť opäť potraviny, hygienické prostriedky, deky, pršiplášte, spacie vaky, stany a podobne," píše sa vo vyjadrení.

 

"Konštruktívne sme zvažovali možnosti našej cirkvi poskytnúť integráciu tým migrantom, ktorým bude na Slovensku udelený azyl. V súčinnosti so štátom sme pripravení vyčleniť pre rodiny azylantov ubytovacie kapacity na viacerých miestach na Slovensku," zdôraznila vo svojom vyjadrení ECAV na Slovensku. Súčasne informovali, že ECAV v spolupráci s Evanjelickou diakoniou vyhlásia mimoriadnu oferu (zbierku) a získané finančné prostriedky budú použité na pomoc utečencom a azylantom.

 

"Predsedníctvo ECAV na Slovensku vyzýva predstaviteľov Slovenskej republiky, aby na medzinárodných fórach aktívne presadzovali okamžité a účinné riešenie situácie v Sýrii a ďalších krajinách, ktorá vedie k humanitárnej kríze kruto postihujúcej obyvateľstvo týchto krajín, čo ich núti opúšťať svoje domovy a hľadať útočisko v zahraničí," zdôrazňuje ECAV.

 

Problematikou sa bude na najbližšom zasadaní zaoberať aj Generálne presbyterstvo ECAV Generálne presbyterstvo ECAV na Slovensku, informovala Edita Škodová, tajomníčka pre mediálnu komunikáciu Generálneho biskupského úradu ECAV.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona