Utečenci zväčša z Gambie vyvolali nepokoje v Bavorsku, hrozí im väzba

NETKY.SK • 15 Marec 2018, 19:17 • 2 min
Utečenci zväčša z Gambie vyvolali nepokoje v Bavorsku, hrozí im väzba

DONAUWORTH - Snaha nemeckých policajtov odviesť z domova pre utečencov v bavorskom Donauwörthe jedného z tamojších obyvateľov, na ktorého čaká vyhostenie, vyvolala medzi migrantmi zväčša z afrického štátu Gambia prejavy narušovania verejného poriadku.

slovakia

left justify in out

Policajti museli najskôr odísť a vrátili sa potom do lokality s posilami. Prokuratúra v Augsburgu iniciovala medzičasom vydanie zatykačov na 30 obyvateľov zariadenia, pretože v ich prípade vidí dôvodné podozrenie z trestného činu narušovania verejného poriadku, informovala vo štvrtok tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na bavorské policajné zdroje.

 

Postupné predvedenie utečencov pred sudcov, ktorí rozhodnú o uvalení väzby na nich, potrvá vo štvrtok zrejme do neskorých večerných, ba i nočných hodín. Dvoch obyvateľov ubytovne pre migrantov, na ktorých sa nevzťahuje návrh na vydanie zatykačov, umiestnili v iných podobných zariadeniach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona