Utečenci z tábora Idomeni sa pokúsili preraziť hraničné oplotenie s Macedónskom

NETKY.SK • 10 Apríl 2016, 13:33 • 2 min
Utečenci z tábora Idomeni sa pokúsili preraziť hraničné oplotenie s Macedónskom

IDOMENI - Macedónska polícia zakročila proti skupine asi 500 migrantov, ktorí sa v Grécku pokúsili preraziť hraničné oplotenie v obci Idomeni na hranici s Macedónskom. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Grécka polícia sa do incidentu nezapojila a roztržku odmietla komentovať. Proti migrantom zasiahla podľa AP macedónska polícia. Rozhnevaní utečenci na bezpečnostné zložky hádzali kamene. Polícia proti nim použila slzotvorný plyn a omračujúce granáty.


Nepokoje vyvolali chýry medzi utečencami o otvorení macedónskej hranice. Správy sa rozšírili v utečeneckom tábore Idomeni na gréckej strane hranice, v ktorom sú už niekoľko týždňov uviaznuté tisíce migrantov.


Macedónska polícia otvorenie hraníc poprela a odmietla vpustiť skupinu približne 500 ľudí vrátane detí. Migranti sa následne násilím pokúsili prejsť cez hraničné oplotenie.


V gréckom utečeneckom tábore pri pohraničnom meste Idomeni už niekoľko týždňov 11.000 ľudí márne čaká na otvorenie macedónskych hraníc.


Od uzatvorenia hraníc na tzv. balkánskej trase migrantov uviazlo v Grécku vyše 53.000 ľudí.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies