Utečenci z Iraku žiadajú v petícii urýchlenie azylového procesu

NETKY.SK • 12 Október 2015, 18:37 • 2 min
Utečenci z Iraku žiadajú v petícii urýchlenie azylového procesu

HELSINKI - Petíciu za urýchlenie udeľovania azylu vo Fínsku podpísalo viac ako 300 ilegálnych prisťahovalcov z Iraku.

slovakia

left justify in out

"Hovoríme nie deportácii do Iraku! Hovoríme nie deportáciám do Bagdadu! Žiadame, aby sa Fínska imigračná služba opierala vo svojich hodnoteniach o správy irackých utečencov a organizácií na ochranu ľudských práv. Iracká vláda nezastupuje naše záujmy a nechráni nás. Ochranu žiadame vo Fínsku," citovali z petície tlačové agentúry MTI a TASS.

 

Podľa rovnakého zdroja migranti protestovali aj proti plánovanej bilaterálnej readmisnej dohode, o ktorej rokujú v súčasnosti obe krajiny.

Do Fínska dorazilo v tomto roku už viac ako 21.000 utečencov, čo je päťnásobok ich vlaňajšieho celoročného množstva. Väčšina z nich pochádza práve z Iraku.

 

Fínsky rezort vnútra aktualizoval začiatkom októbra svoj odhad počtu žiadateľov o azyl v tejto krajine z pôvodných 30.000 na okolo 50.000. Stalo sa tak po tom, čo v septembri pricestovalo do tejto škandinávskej krajiny veľké množstvo utečencov.

Vlani požiadalo vo Fínsku o azyl 3600 osôb.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies