Utečenci v Rakúsku spôsobili uzavretie hlavnej železničnej trate do Maďarska

NETKY.SK • 19 August 2015, 11:06 • 2 min
Utečenci v Rakúsku spôsobili uzavretie hlavnej železničnej trate do Maďarska

VIEDEŇ - Rakúske štátne železnice museli dnes ráno prerušiť premávku na hlavnej trati do Maďarska po tom, ako polícii nahlásili pohyb väčšej skupiny utečencov pozdĺž koľají.

slovakia

left justify in out

Verejnoprávna stanica ORF informovala o uzavretí úseku medzi stanicou Parndorf a rakúsko-maďarskými hranicami, kde podľa štátneho dopravcu ÖBB spozorovali približne 30-člennú skupinu ľudí. Polícia v súvislosti so zásahom uviedla, že popri trati sa presúvalo viac než 50 utečencov.


Podľa ORF je najnovší prípad, keď sa utečenci dostali z Maďarska do Rakúska po železničnej trati, len "jedným z mnohých" a časté zásahy pre miestnych policajtov predstavujú záťaž "na hranici fyzickej a psychickej únosnosti". Stanica uvádza, že v súčasnosti viac ako polovica utečencov prichádza do Rakúska práve cez Maďarsko, pričom len v okrese Neusiedl am See ich denne zadržia približne 200.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona