Utečenci v plavárni Bornheime obťažovali ženy, zakázali im vstup

NETKY.SK • 15 Január 2016, 12:04 • 2 min
Utečenci v plavárni Bornheime obťažovali ženy, zakázali im vstup

BORNHEIM - V meste Bornheim v nemeckej spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko zakázali mužom od 18 rokov z radov utečencov vstup do tamojšej krytej plavárne.

slovakia

left justify in out

Dôvodom tohto opatrenia sú množiace sa sťažnosti návštevníčok a zamestnancov plavárne na slovné obťažovanie mužmi z neďalekej ubytovne pre žiadateľov o azyl, informoval dnes spravodajský týždenník Focus s odvolaním sa na televíziu WDR.

 

S opatrením oboznámil vo štvrtok priamo žiadateľov o azyl Markus Schnapka z odboru sociálnych vecí. Podľa neho sa muži voči ženám správali "šovinisticky", k trestnej činnosti však nedošlo. Voči jednému 18-ročnému azylantovi sa však vedie trestné stíhanie za obťažovanie 54-ročnej ženy na ulici.

 

Schnapka ďalej uviedol, že obyvatelia zariadenia zákaz akceptovali. Ak si budú úrady isté, že pochopili jeho zmysel, bude zrušený. Sám chce zorganizovať aj ďalšie takéto informačné stretnutia v utečeneckých ubytovniach a migrantom na nich vysvetliť postavenie žien v západnej kultúre.

 

Mesto však nebude tolerovať ani xenofóbne motivované činy, ku ktorým už v Bornheime došlo. "Hanbím sa za mojich krajanov. Také niečo sa nesmie stávať," povedal pre WDR mladý Sýrčan lámanou nemčinou. Už mu nadávali do "salafistov" a "teroristov", ale so sexuálne motivovanými útokmi v Bornheime nechce byť spájaný.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona