Utečenci v Jordánsku sa vzbúrili.

NETKY.SK • 8 Január 2013, 12:28 • 2 min
Utečenci v Jordánsku sa vzbúrili.

Utečenci v Jordánsku sa vzbúrili. Politika V sýrskom utečeneckom tábore Zaatarí v Jordánsku dnes vypukla vzbura kvôli životným podmienkam v krutej zime a sedem humanitárnych pracovníkov utrpelo zranenia.

slovakia

left justify in out

img

V sýrskom utečeneckom tábore Zaatarí v Jordánsku dnes vypukla vzbura kvôli životným podmienkam v krutej zime a sedem humanitárnych pracovníkov utrpelo zranenia. Informovala o tom tlačová agentúra AP, ktorá citovala hovorcu jordánskej charitatívnej organizácie.
      Desiatky utečencov frustrovaných tým, že ich stany v noci nadnes v divokom vetre spadli alebo ich odfúklo, zbili humanitárnych pracovníkov palicami a zahádzali ich kameňmi, keď rozdávali chlieb.
      Po celom utečeneckom tábore v severojordánskej púšti zneli z ampliónov výzvy, ktoré nabádali protestujúcich, aby opustili zablatené ulice s obrovskými mlákami, spôsobené hustým lejakom počas prvej veľkej tohtoročnej zimnej búrky v regióne.
      Lejak bol dnes prerušovaný a vietor už ustal. Meteorológovia však varovali pred silnými víchricami so snehom, ktoré hrozia Turecku a Jordánsku - obe tieto krajiny majú najväčšie populácie sýrskych utečencov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies