Utečenci v dodávke smrti nemali šancu: Auto slúžilo na prevážanie prasiat

NETKY.SK • 31 August 2015, 10:27 • 2 min
Utečenci v dodávke smrti nemali šancu: Auto slúžilo na prevážanie prasiat

BRATISLAVA - Ľudia, ktorí v Maďarsku nasadli do dodávky so slovenskými nápismi, boli vopred odsúdení na smrť!

slovakia

left justify in out

Potvrdzujú to slová muža, ktorý pred troma rokmi bývalé vozidlo hydinárskej firmy špeciálne upravoval podľa požiadaviek zákazníka, píše denník Nový čas. "Auto v Nitre upravovali na prevážanie prasiat," informuje denník.

 

Malo by v ňom vydržať 70 polovíc zamrazených ošípaných. "Z nadstavby auta by sa dalo dostať iba čakanom, lebo ide o tzv. holandský panel a dvere majú hrúbku 85 mm, pričom sa osádzajú do antikorového rámu a kovania, aby ich tovar pri nehode nevyrazil...Zvnútra tie dvere nemožno otvoriť," uviedol Igor Škutil, konateľ firmy HLM International, ktorá auto upravovala.

 

Rakúska polícia v noci nadnes zverejnila ďalšie priebežné výsledky vyšetrovania prípadu nálezu 71 tiel objavených v nákladnom aute, ktoré sa minulý štvrtok našlo opustené na odpočívadle neďaleko hraníc so Slovenskom.

 

Podľa vyšetrovateľov sa v nákladovom priestore auta tiesnilo na metri štvorcovom päť ľudí. Prvé výsledky pitiev napovedajú, že príčinou smrti 71 ľudí bolo zrejme udusenie, informovala agentúra Reuters. Medzi obeťami je aj dievčatko v dojčenskom veku a ďalšie tri deti.

 

Obete boli podľa všetkého utečenci zo Sýrie alebo Afganistanu a boli zjavne súčasťou veľkej vlny migrantov, ktorá sa v posledných týždňov vydala na cestu do Európy a vystavila EÚ skúške, či takúto krízu je schopná zvládnuť.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies