Utečenci nemajú o Slovensko záujem

NETKY.SK • 27 Máj 2015, 18:01 • 2 min
Utečenci nemajú o Slovensko záujem

BRATISLAVA - Utečenci nemajú o Slovensko záujem. Už v roku 2011 to ukázal program Európskej únie, ktorý mal pomôcť Malte od prílevu utečencov.

slovakia

left justify in out

V rámci neho im ponúkali umiestnenie v niektorej z európskych krajín. Slovensko však všetci odmietli. Situácia sa zopakovala aj v roku 2013, informujú dnešné české Hospodářské noviny.

 

Slovensko sa spolu so 16 štátmi zúčastnilo programu Eurema, v rámci ktorého ponúklo pre utečencov dvakrát po desať miest. Podmienkou bola príslušnosť k zraniteľným skupinám. "Na Slovensko ale nikto neprišiel z dôvodu nezáujmu cieľovej skupiny," povedala pre Hospodářské noviny Michaela Paulenová z tlačového odboru Kancelárie ministra vnútra SR.

 

Utečenci rovnako neprijali ani jedno z ponúkaných miest od Rumunska. Dôvodom nezáujmu majú byť neexistencia ich komunity v daných štátoch, obmedzené vyhliadky na získanie práce či dobré životné podmienky, ako aj slabý sociálny systém.

 

Slovensko bude oponovať návrhom Európskej komisie (EK) týkajúcim sa premiestňovania utečencov do členských krajín Európskej únie. "Je to veľmi riskantný podnik," uviedol na dnešnej tlačovej konferencii premiér Robert Fico.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies