Utečenci na gréckom ostrove Chios sa otrávili jedlom

NETKY.SK • 17 Máj 2017, 18:13 • 2 min
Utečenci na gréckom ostrove Chios sa otrávili jedlom

ATÉNY - Skupinu utečencov na gréckom ostrove Chios liečili na otravu jedlom, informovala dnes humanitárna organizácia Nórska rada pre utečencov (NRC).

slovakia

left justify in out

Celkovo 58 ľudí z utečeneckého tábora Suda na ostrove previezli v utorok do nemocnice, ôsmi z nich boli deti. Dvoch z pacientov si ponechali cez noc v nemocnici na pozorovanie, dodala NRC.

 

Táto organizácia, ktorá je zodpovedná za potraviny používané v tábore, uviedla, že príčinu otravy jedlom ešte neurčila, ale vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie pozastavila kontakt s miestnym dodávateľom.

 

Na ostrove Chios žije približne 4000 utečencov a migrantov, mnohí v biednych podmienkach, keďže priestory sú určené len pre 1100 osôb.

 

Migranti - väčšinou Sýrčania, Iračania a Afganci - prišli na ostrov v Egejskom mori z Turecka v nádeji, že odtiaľ budú pokračovať v ceste do bohatších častí Európy, ale nakoniec na ostrove uviazli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona