Ústup eboly v Libérii môže byť skutočným trendom

NETKY.SK • 29 Október 2014, 16:18 • 2 min
Ústup eboly v Libérii môže byť skutočným trendom

DAKAR — Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) uviedla, že pribúdanie prípadov eboly v Libérii sa spomalilo.

slovakia

left justify in out

Experti však ešte dáta skúmajú, aby sa uistili, či sú vierohodné. Libérijský Červený kríž v utorok informoval, že jeho tímy pozbierali v hlavnom meste uplynulý týždeň oveľa menej tiel ako v predchádzajúcich týždňoch a mnohé postele v liečebných centrách sú prázdne.

 

Zástupca generálnej riaditeľky WHO Bruce Aylward v stredu povedal, že experti sú opatrní. Podľa jeho slov prípadov nákazy očividne ubúda, avšak upozornil, že malý pokles neznamená, že epidémia je zažehnaná. Experti stále čísla kontrolujú, aby sa uistili, že nejde len o problém nenahlásených prípadov. Dodal, že počas epidémie sa doteraz nakazilo už 13 600 ľudí. Podľa jej najnovších údajov epidémia zasiahla už osem krajín, pričom najhoršie postihnutá je práve Libéria ako aj Guinea a Sierra Leone. 

 

Ebola je jedným z najobávanejších vírusových ochorení na svete, keďže sa prakticky nedá liečiť a neexistuje proti nej účinná očkovacia látka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona