Ústredný krízový štáb súhlasil s postupným otváraním ekonomiky

NETKY.SK • 22 Apríl 2020, 06:56 • 2 min
Ústredný krízový štáb súhlasil s postupným otváraním ekonomiky

BRATISLAVA - Ústredný krízový štáb súhlasil s postupným otváraním ekonomiky. Počas jeho rokovania o tom informoval predseda vlády SR Igor Matovič.

slovakia

left justify in out

 

Od stredy sa tak otvárajú prevádzky podľa plánu konzília epidemiológov, infektológov a verejných zdravotníkov, o ktorých premiér informoval v pondelok.

 

Nový vyhradený čas pre seniorov

Upravuje sa aj vyhradený čas v obchodoch pre seniorov z pôvodnej 9 až 12 hodiny na 9 až 11 hodinu, a to iba počas pracovných dní. Po novom budú však mať seniori vyhradený čas vo všetkých obchodných prevádzkach.

Matovič zároveň vyzval pendlerov, aby do pondelka zatiaľ nepodstupovali testovanie vzhľadom na to, že sa výrazne pozitívne mení situácia v okolitých krajinách, najmä v Rakúsku, Maďarsku a Českej republike.

 

"Ak by sa do pondelka epidemiologická situácia vyrovnala medzi okolitými krajinami a Slovenskom, nebude mať zásadný zmysel, aby sa obmedzenia v prípade pendlerov uplatňovali," uviedol Matovič. Dodal, že ak sa tendencia otočí a počet pozitívne testovaných začne rásť, opatrenie platiť bude.

 

Posunul by sa však termín a Úrad verejného zdravotníctva by podľa neho mohol zriadiť odberné miesto na najfrekventovanejších hraničných priechodoch.

 

Obchody do 300 metrov štvorcových
Otvárať sa od stredy budú obchody a prevádzky služieb s rozlohou do 300 metrov štvorcových, služby verejného stravovania, avšak iba cez predajné okienko.

 

Využívať sa už budú dať aj vonkajšie športoviská pre bezkontaktné športy bez využitia šatní a toaliet a bez obecenstva, služby dlhodobého ubytovania bez stravy, vonkajšie trhoviská podľa stanovených podmienok.

 

Otvárať sa budú aj predajne automobilov, motoriek a autobazary.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona