Ústredná vojenská nemocnica v Ružomberku prosí darcov krvi o pomoc!

NETKY.SK • 14 August 2014, 12:19 • 2 min
Ústredná vojenská nemocnica v Ružomberku prosí darcov krvi o pomoc!

RUŽOMBEROK - Ústredná vojenská nemocnica SNP v Ružomberku prosí obyvateľov, aby prišli darovať krv.

slovakia

left justify in out

Odbery budú robiť v piatok 15. augusta od 7:00 do 11:00 na transfúznej stanici vojenskej nemocnice. Informoval o tom hovorca nemocnice Valér Ferko s tým, že majú veľký nedostatok všetkých krvných skupín s negatívnym Rh faktorom.

 

Darcov krvi žiadala o pomoc tento týždeň aj Národná transfúzna služba SR, ktorá hlásila pokles zásob krvi. Ako agentúru SITA informovala riaditeľka organizácie Renáta Dundová, potrebné sú všetky krvné skupiny, najmä však krvná skupina A Rh pozitív a všetky krvné skupiny s Rh negatívnym faktorom.

 

Darcovia krvi môžu prísť na všetky pracoviská Národnej transfúznej služby SR počas pracovných dní od 7:00 do 14:00 a každý utorok od 7:00 do 17:00. Adresy pracovísk Národnej transfúznej služby SR, kde možno prísť darovať krv, záujemcovia nájdu na webovej stránke https://www.ntssr.sk/kde-darovat-krv/bratislava-kramare.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona