Ústredie NATO v Bruseli je od nedele pod zvýšenou ochranou

NETKY.SK • 5 August 2010, 06:50 • 2 min
Ústredie NATO v Bruseli je od nedele pod zvýšenou ochranou

Ústredie NATO v Bruseli je od nedele pod zvýšenou ochranou

slovakia

left justify in out

img

Ústredie Severoatlantickej aliancie v Bruseli je od nedele pod zvýšenou ochranou. Oznámili to príslušné belgické úrady s odôvodnením, že existuje "zvýšené bezpečnostné riziko".
      Stráženie rozsiahleho objektu v belgickom hlavnom meste má na starosti ministerstvo vnútra krajiny spolu s bezpečnostnými zložkami samotnej NATO.
      "Nie je to nič nezvyčajné. Dostali sme sa k určitým informáciám, berieme ich s najväčšou vážnosťou a po ich vyhodnotení sme sa rozhodli pre prijatie preventívnych opatrení," povedal pre belgické médiá Benedict Ramacker z krízového centra belgickej vlády.
      Belgická tajná služba rozlišuje stupeň nebezpečenstva od 0 do 4, Ramacker však odmietol podať informáciu, akým bodom charakterizovali súčasnú situáciu. Naposledy spôsobilo rozruch posúdenie hrozby teroristického útoku v posledný deň roku 2007, kedy pre ňu v Bruseli museli zrušiť tradičný novoročný ohňostroj.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies