Ústavný súd v Moldavsku zrušil zákon o chemickej kastrácii pedofilov

NETKY.SK • 4 Júl 2013, 23:21 • 2 min
Ústavný súd v Moldavsku zrušil zákon o chemickej kastrácii pedofilov

KIŠIŇOV - Moldavský ústavný súd anuloval dnes kontroverzný zákon, ktorý trestal pedofilov a páchateľov znásilnenia chemickou kastráciou.

slovakia

left justify in out

Ústavný súd rozhodol, že zákon schválený v máji 2012 porušuje ducha ústavy zameranej proti mučeniu a "krutej, neľudskej a ponižujúcej terapii". Zákon konštatoval, že ľudia uznaní vinnými z pedofílie budú podrobení chemickej kastrácii, zatiaľ čo o vinníkoch znásilnenia bude separátne, prípad od prípadu, rozhodovať súd.

Odkedy zákon nadobudol platnosť, odsúdili v Moldavsku na chemickú kastráciu piatich Moldavčanov, zatiaľ však kastráciu neabsolvovali, informovala agentúra Associated Press.

Vlani vrátil prezident Nicolae Timofti zákon do parlamentu s tým, že je protiústavný, avšak poslanci ho opätovne schválili a prezident ho potom musel podpísať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies