Ústavný súd v Kosove zamietol opozičnú sťažnosť voči zvoleniu prezidenta Thaciho

NETKY.SK • 4 Apríl 2016, 20:13 • 2 min
Ústavný súd v Kosove zamietol opozičnú sťažnosť voči zvoleniu prezidenta Thaciho

PRIŠTINA - Kosovský ústavný súd dnes zamietol sťažnosť tamojšej opozície, ktorá spochybnila zvolenie nového prezidenta Hashima Thaciho. Informovala o tom agentúra AP s tým, že súd svoje rozhodnutie odôvodnil tým, že nenašiel dôkazy o žiadnych nezrovnalostiach počas voľby.

slovakia

left justify in out

Sťažnosť na súd odovzdala začiatkom marca trojica poslancov z troch rôznych opozičných politických strán s tvrdením, že v priebehu hlasovania zákonodarcov došlo k viacerým nezrovnalostiam.


Thaci by sa mal prezidentskej funkcie zhostiť už v tomto týždni, dodala AP. Poslanci kosovského parlamentu si niekdajšieho vodcu kosovských povstalcov, neskoršieho premiéra a doterajšieho vicepremiéra a šéfa diplomacie Kosova Hashima Thaciho (47) za prezidenta zvolili koncom februára.


Na hlasovaní o hlave štátu však chýbala takmer celá opozícia. Opoziční poslanci totiž chceli Thaciho zvolenie prekaziť a vynútiť si vypísanie predčasných volieb. Rozpravu parlamentu, ktorá samotnému hlasovaniu predchádzala, narušili vypustením slzotvorného plynu. Mnohí z nich boli následne z parlamentu vykázaní, ďalší odišli sami.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies