Ústavný súd prijal na ďalšie konanie jedenásť volebných sťažností

NETKY.SK • 10 December 2014, 17:00 • 2 min
Ústavný súd prijal na ďalšie konanie jedenásť volebných sťažností

KOŠICE - Prvých jedenásť volebných sťažností na nezákonnosť a neústavnosť komunálnych volieb z 15. novembra 2014 prijalo na ďalšie konanie na dnešnom neverejnom zasadaní plénum Ústavného súdu SR (ÚS). Informovala o tom hovorkyňa ÚS Anna Pančurová.

slovakia

left justify in out

Na ďalšie konanie ÚS prijal sťažnosti na neústavnosť a nezákonnosť volieb starostu obce Roztoky, starostu obce Chtelnica, primátora mesta Moldava nad Bodvou, starostu obce Komárany, Čebovce, Blhovce, Želovce, Rankovce, Raslavice, pričom v týchto prípadoch nevyhovel návrhu na vydanie predbežného opatrenia, aby volebná komisia upustila od vydania osvedčenia o zvolení za starostu. 

 

Na ďalšie konanie prijal sťažnosť na neústavnosť a nezákonnosť volieb starostu obce Bunkovce. Zároveň rozhodol, že miestna volebná komisia obce Bunkovce je povinná zdržať sa vydania osvedčenia o zvolení za starostu obce Bunkovce Jane Dzurjovej do rozhodnutia vo veci samej. 

 

Z obce Šaštín – Stráže prišlo viacero sťažností – jedna od Radovana P. a druhá od Štefana D. a ďalších 726 voličov, ktoré ÚS spojil do jedného konania a prijal ich na ďalšie konanie. 

 

Celkovo došlo na ÚS sto volebných sťažností na komunálne voľby do orgánov samosprávy miest a obcí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies