Ústavný súd pozastavil časť vyhlášky upravujúcej režim na hraniciach. Aké zmeny nastanú?

NETKY.SK • 27 Júl 2021, 18:27 • 2 min
Ústavný súd pozastavil časť vyhlášky upravujúcej režim na hraniciach. Aké zmeny nastanú?

BRATISLAVA - Ústavný súd SR (ÚS SR) dnes na neverejnom zasadnutí pozastavil účinnosť paragrafu deväť vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR (ÚVZ), ktorá hovorí o výnimkách z povinnej karantény pri návrate zo zahraničia.

slovakia

left justify in out

Doteraz mali ľudia, ktorí sa stihli zaočkovať zatiaľ len prvou dávkou vakcíny voči Covid-19, výnimku z povinnej karantény v prípade, že sa vrátili zo zahraničia do 2. augusta a zároveň podstúpili hneď v prvý deň karantény PCR test.

 

"ÚS pozastavuje účinnosť paragrafu 9 vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia ku karanténnym povinnostiam osôb po vstupe na územie Slovenskej republiky, uverejnenej 16. júla 2021," uvádza v tlačovej správe. 

 

Znamená to, že ak sa ľudia vracajú zo zahraničia a nie sú kompletne zaočkovaní, v povinnej izolácii budú musieť stráviť minimálne päť dní.

 

Prečítajte si tiež: Súd pozastavuje vyhlášku o prísnejších pravidlách pre nezaočkovaných!

 

Toto však bude platiť až odvtedy, keď bude zmena publikovaná v zbierke zákonov. Nie je však vylúčené, že ju dovtedy Úrad verejného zdravotníctva SR ešte zmeníKým sa tak nestane, platí súčasný režim na hraniciach

 

ÚS prijal návrh 30 opozičných poslancov Národnej rady SR, ktorí vyhlášku považujú za protiústavnú. Zároveň však nevyhovel návrhu na pozastavenie účinnosti vo zvyšku vyhlášky.
 

Mohlo by vás zaujímať: SMER-SD napadne novelu zákona zvýhodňujúcu zaočkovaných na Ústavnom súde SR!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies