Ústavný súd dnes odmietol päť volebných sťažností

NETKY.SK • 14 Január 2015, 14:59 • 2 min
Ústavný súd dnes odmietol päť volebných sťažností

KOŠICE - Šesť volebných sťažností prerokovalo dnes na neverejnom zasadaní plénum Ústavného súdu SR. Päť sťažností sudcovia odmietli a jednu prijali na ďalšie konanie. Informovala o tom hovorkyňa ústavného súdu Anna Pančurová.

slovakia

left justify in out

Plénum ÚS odmietlo volebné sťažnosti podané pre neústavnosť a nezákonnosť volieb v obci Šoltýska, pretože bola podaná zjavne neoprávnenou osobou. Ako zjavne neopodstatnenú odmietlo sťažnosť politickej strany 99 % - občiansky hlas a politickej strany PRÁVO A SPRAVODLIVOSŤ, ktorá napadla voľby v obci Lovce, pričom sťažnosť podal neoprávnený subjekt. Pre zjavnú neopodstatnenosť ÚS odmietol aj volebnú sťažnosť politickej strany PRÁVO a SPRAVODLIVOSŤ, ktorá napadla voľby v obci Dunajská Lužná. 

 

ÚS ako zjavne neopodstatnenú odmietol aj sťažnosť Strany maďarskej komunity – Magyar Közösség Pártja, ktorou namietala nezákonnosť volieb starostu obce Svätý Peter a poslancov obecného zastupiteľstva obce Svätý Peter. 


Z rovnakého dôvodu plénum ÚS odmietlo aj sťažnosť skupiny 205 oprávnených voličov volebného obvodu Vojčice, v ktorej namietali neústavnosť a nezákonnosť volieb starostu a poslancov obce Vojčice. 

 

Plénum ÚS prijalo na ďalšie konanie volebnú sťažnosť občana a Strany demokratického Slovenska, ktorou namietali neústavnosť a nezákonnosť volieb starostu obce Šoporňa. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies