Ústavný súd ČR odmietol ústavnú sťažnosť firmy CZ PAP v kauze Transpetrol

NETKY.SK • 15 Apríl 2015, 12:58 • 2 min
Ústavný súd ČR odmietol ústavnú sťažnosť firmy CZ PAP v kauze Transpetrol

BRATISLAVA - Ústavný súd (ÚS) Českej republiky odmietol ústavnú sťažnosť, ktorú podala spoločnosť CZ PAP, s.r.o., voči predchádzajúcim rozhodnutiam všeobecných súdov ČR.

slovakia

left justify in out

Tie právoplatne zastavili exekúciu voči slovenskému prepravcovi ropy spoločnosti Transpetrol, a. s. Firma CZ PAP, s.r.o., sa prostredníctvom exekúcie pokúšala vymôcť od Transpetrolu sumu vo výške viac ako 12,6 milióna eur. Informovala o tom dnes spoločnosť Transpetrol.
     

Celý fiktívny nárok firmy CZ PAP bol podľa Transpetrolu založený na tzv. exekútorskom zápise spísanom exekútorkou 4. júna 2009. Týmto nárokom sa predstieraní štatutári pokúsili vystupovať v mene Transpetrolu a zaviazať ho k plateniu vysokých finančných čiastok. Išlo o kontroverzné osoby Ignáca Ilčišina a Jána Husára, ktoré boli medzičasom aj za tieto skutky Špecializovaným trestným súdom v Pezinku zatiaľ neprávoplatne odsúdené na dlhoročné nepodmienečné tresty odňatia slobody.
     

"Ústavný súd ČR týmto zásadným rozhodnutím vyslovil súhlas s doterajšími rozhodnutiami slovenských aj českých súdov, ktoré s konečnou platnosťou rozhodli, že stretnutie v roku 2009 pri Vínnom jazere nebolo mimoriadnym valným zhromaždením Transpetrolu, a. s., a pán Ilčišin a jemu blízke osoby nikdy neboli členmi predstavenstva Transpetrolu," povedal v tejto súvislosti predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Transpetrolu Ivan Krivosudský. 
     

Transpetrol, a. s., je slovenský strategický podnik, ktorý ako jediný prepravuje a skladuje ropu v Slovenskej republike. Spoločnosť zároveň prevádzkuje slovenskú časť ropovodu Družba.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies