Ústavní činitelia si pripomenuli obete teroru v Paríži

NETKY.SK • 16 November 2015, 12:58 • 2 min
Ústavní činitelia si pripomenuli obete teroru v Paríži

BRATISLAVA - Minútou ticha si dnes napoludnie uctil obete teroristických útokov v Paríži prezident SR Andrej Kiska. Prezident si presne o 12:00 na prednom nádvorí Prezidentského paláca v Bratislave jednou minútou ticha pripomenul obete série teroristických útokov z piatka 13. novembra v Paríži.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

K minúte ticha sa pripojila aj čestná stráž prezidenta. Obete terorizmu v Paríži si dnes o 12:00 uctili minútou ticha všetci traja najvyšší predstavitelia Slovenskej republiky - prezident SR Andrej Kiska, predseda Národnej rady SR Peter Pellegrini a predseda Vlády SR Robert Fico. Premiér na to vyzval aj ďalšie štátne inštitúcie a všetkých občanov SR.


K najvyšší ústavným činiteľom sa pridala aj ombudsmanka Jana Dubovcová. "Verejná ochrankyňa práv Jana Dubovcová sa dnes pripojila ku kondolencii francúzskemu národu a pozostalým obetiam na Francúzskej ambasáde v Bratislave. O 12:00 sa zišli zamestnanci Kancelárie verejného ochrancu práv v zasadacej miestnosti, aby si symbolicky uctili obete a ranených pri teroristických útokoch," uviedol pre agentúru SITA poradca ombudsmanky pre médiá a komunikáciu Ján Glovičko. Na znak úcty s obeťami terorizmu v Paríži verejnoprávna televízia a rozhlas, RTVS dnes napoludnie stíchli.


Predstavitelia štátov európskej únie vyzvali všetkých občanov členských krajín EÚ, aby si dnes o 12:00 minútou ticha uctili pamiatku obetí najtragickejších atentátov vo Francúzsku od konca druhej svetovej vojny. Pri sérii krvavých teroristických útokov v piatok 13. novembra v Paríži zahynulo podľa najnovších informácií 132 ľudí, približne ďalších 350 je zranených. Medzi obeťami je najmenej 20 cudzincov z 13 štátov. Slováci medzi obeťami ani zranenými podľa slovenského ministerstva zahraničných vecí nie sú.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies