Ústavná rada odobrila reformu dôchodkového systému

NETKY.SK • 10 November 2010, 08:13 • 2 min
Ústavná rada odobrila reformu dôchodkového systému

Ústavná rada odobrila reformu dôchodkového systému

slovakia

left justify in out

img

Francúzska Ústavná rada dnes potvrdila platnosť reformy dôchodkového systému presadzovanej prezidentom Nicolasom Sarkozym, ktorý ju tak môže podpísať. Odstránila tým poslednú prekážku k uplatneniu ostro kritizovaného zákona zvyšujúceho vek odchodu do dôchodku o dva roky.
      Ústavná rada reagovala na podnet opozičnej Socialistickej strany Francúzska, ktorá chcela zabrániť právoplatnosti reformy schválenej parlamentom. Rada rozhodla, že dôchodková reforma neporušuje ústavu. Očakáva sa, že prezident Sarkozy podpíše zákon v najbližších dňoch.
      Návrh reformy vynútenej reštriktívnymi opatreniami vlády vyvolal vo Francúzsku ostré protesty a štrajky, ktoré vyústili v nedostatok paliva a obmedzenie verejnej dopravy. Po schválení reformy parlamentom v októbri však účasť ľudí na protestoch začala klesať.
      Väčšina francúzskych odborových zväzov napriek tomu vyhlásila v pondelok na 23. novembra ďalší deň celoštátnych protestov proti vládnej dôchodkovej reforme.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies