Ústav pre kontrolu liečiv sťahuje z trhu Theraflu Forte

NETKY.SK • 18 Október 2017, 16:03 • 2 min
Ústav pre kontrolu liečiv sťahuje z trhu Theraflu Forte

BRATISLAVA - Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) sťahuje z trhu niektoré šarže lieku Theraflu Forte. Môže v sebe obsahovať cudzorodé častice.

slovakia

left justify in out

Ide o šarže s číslom 7FW0108, 7FW0194, 7FW0107, informuje ŠÚKL na webe. Theraflu Forte sa používa na krátkodobú úľavu od príznakov prechladnutia, zimnice a chrípky. Určený je pre dospelých, starších pacientov a dospievajúcich starších ako 16 rokov.

 

"Počas pravidelnej kontroly výrobného procesu a kvality výrobkov bola zistená potenciálna prítomnosť malých neorganických častíc (<1mm) pochádzajúcich z jednej z pomocných látok používaných pri výrobe prípravku Theraflu Forte 1000 mg/200 mg/12,2 mg prášok na perorálny roztok," reagoval general manager Pavel Behenský z GSK Consumer Healthcare.

 

Ako uviedol, na základe uskutočneného medicínskeho posudku spoločnosť verí, že potenciálna prítomnosť malých neorganických častíc nepredstavuje bezpečnostné riziko v dotknutých šaržách Theraflu Forte a že táto skutočnosť nemá nežiaduci vplyv na celkový bezpečnostný profil prípravku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona