Ústav pamäti národa otvorí dvere verejnosti

NETKY.SK • 18 Október 2016, 17:12 • 2 min
Ústav pamäti národa otvorí dvere verejnosti

BRATISLAVA - Ústav pamäti národa pripravil na štvrtok 20. októbra 2016 Deň otvorených dverí ÚPN. V čase od 09.00 h do 16.00 h bude v jeho sídle na Miletičovej 19 a v Archíve ÚPN na Miletičovej 7 prezentovaná činnosť inštitúcie.

slovakia

left justify in out

Určená je predovšetkým pre študentov, žiakov a pedagógov širokého spektra škôl, ako aj pre ostatnú verejnosť. Návštevníci sa zoznámia s činnosťou archívu, uvidia protomuzeálnu expozíciu a navštívia ďalšie oddelenia ústavu. K dispozícii im budú odborní zamestnanci, ktorí ich budú sprevádzať po jednotlivých oddeleniach a priblížia im náplň a spôsob práce. Pripravené sú výstavy dokumentov a program spestria prednášky odborníkov, multimediálne projekcie a dokumentárne filmy.

 

Návštevníci budú mať v dopoludňajších hodinách možnosť diskutovať s politickým väzňom, spisovateľom Rudolfom Dobiášom, popoludní s osobnosťou Novembra '89, poslancom NR SR Jánom Budajom. Pri príležitosti Dňa otvorených dverí bude dopoludnia o 10.00 h tlačová konferencia. Účasť na nej prisľúbil aj štátny tajomník Ministerstva školstva, vedy výskumu a športu SR (MŠVVaŠ SR), Mgr. Peter Krajňák. MŠVVaŠ SR v štátnom vzdelávacom programe v rámci prevencie voči prejavom rasizmu, xenofóbie, antisemitizmu, extrémizmu a ostatných foriem intolerancie mladých ľudí odporúča školám medziiným navštíviť aj Ústav pamäti národa v Bratislave. Záujem o podujatie už prejavili viaceré školy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies