Ústav pamäti národa chce novou iniciatívou pomôcť učiteľom dejepisu

NETKY.SK • 4 Apríl 2017, 15:23 • 2 min
Ústav pamäti národa chce novou iniciatívou pomôcť učiteľom dejepisu

BRATISLAVA - Po úspešných propagačných akciách Ústavu pamäti národa (ÚPN) ako bol Deň otvorených dverí, či diskusie so študentmi a verejnosťou prichádza ÚPN s novou iniciatívou. Jej názov je "Pamäť národa do škôl".

slovakia

left justify in out

Cieľom iniciatívy je dostať časopis Pamäť národa do základných a stredných škôl ako pomôcku pre učiteľov dejepisu. ÚPN požiadal listom o podporu predsedov samosprávnych krajov, rovnako sa obracia aj na podnikateľov a bývalých absolventov základných a stredných škôl.

 

"Každý z nás bol študentom konkrétnej školy. Podporiť donorským spôsobom šírenie informácií o totalitných režimoch je dobrá investícia do vzdelania i spôsob, ako poďakovať za dosiahnuté vzdelanie na vlastnej základnej či strednej škole,“ uvádza predseda Správnej rady ÚPN Ondrej Krajňák.

 

Časopis Pamäť národa vychádza štvrťročne od roku 2005. Jeho súčasťou je raz ročne DVD s filmom vlastnej produkcie. Prináša štúdie, dokumenty, články, texty, rozhovory s témami z čias neslobody. Približuje zaujímavé, častokrát aj tabuizované témy z našej histórie. Príspevky sú podrobne spracovávané rôznymi formami, od vedeckých po populárne, s bohatou dokumentačnou výbavou a s kvalitným grafickým spracovaním. Pamäť národa môže byť dobrým pomocníkom pri orientácii v zložitých otázkach histórie.

 

Zároveň prináša aj výsledky nových bádaní, čo zaiste ocenia učitelia dejepisu a všetci, ktorých zaujímajú témy našej nedávnej minulosti. ÚPN očakáva, že iniciatíva "Pamäť národa do škôl" osloví všetkých, ktorí chcú prejaviť vďačnosť svojim školám a podporiť odbornú informovanosť pedagógov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies