Úspešný štart Fínska: Bielorusko rozdrvili 6:2

NETKY.SK • 7 Máj 2016, 08:02 • 2 min
Úspešný štart Fínska: Bielorusko rozdrvili 6:2

PETROHRAD - Fínski hokejoví reprezentanti úspešne odštartovali svoje účinkovanie v B-skupine MS, keď v piatok v Petrohrade zdolali Bielorusko jednoznačne 6:2. Zverenci trénera Davea Lewisa dokázali držať s favoritom krok iba prvú tretinu, potom sa prejavila kombinačná vyspelosť i dôraz severanov.

slovakia

left justify in out

Fíni odohrajú ďalší zápas v "slovenskej" skupine v nedeľu o 15.15 SELČ, keď nastúpia proti Nemcom. Bielorusi už v sobotu o 19.15 vyzvú Američanov.

 

B-skupina (Petrohrad)

Fínsko - Bielorusko 6:2 (0:0, 4:1, 2:1)

Góly: 22. Laine (Barkov), 33. Koivu (Lindell, Granlund), 39. Laine (Koivu, Jokinen), 40. Granlund (Laine, Barkov), 43. Pihlström, 48. Granlund (Salmela, Aho) – 38. Stas (Pavlovič), 52. Kaľužnyj (A. Kosticyn, S. Kosticyn). Rozhodovali: Fraňo (ČR), Gebei (Maď.) - Fluri (Švajč.), Malmqvist (Švéd.), vylúčení: 4:4 na 2 min., presilovky: 2:0, oslabenia: 0:1, 4877 divákov.

Fínsko: Koskinen – Kukkonen, Ohtamaa, Jaakola, Hietanen, Pokka, Lindell, Salmela – Pyörälä, Koskiranta, Komarov – Aho, Koivu, Granlund – Laine, Barkov, Jokinen – Pulkkinen, Sallinen, Pihlström

Bielorusko: Kovaľ – Ďukov, Korobov, Gotovec, Jevenko, Šinkevič, Henkeľ, Lisovec – S. Kosticyn, Kaľužnyj, A. Kosticyn – Linglet, Stas, Platt - Stepanov, Kovyršin, Gavrus – Drozd, Kitarov, Demkov - Pavlovič

 

Bielorusi dokázali v prvej tretine držať favorita na uzde, vyrovnali sa mu korčuliarsky a strelecky boli dokonca mierne aktívnejší, keďže mali výhodu dvoch presiloviek. Diváci boli svedkami rýchleho hokeja, hneď v úvode ušiel súperovej obrane Granlund, no Kovaľ jeho nájazdu odolal, na druhej strane spálil veľkú šancu S. Kosticyn. Favorit zapol až od druhej časti, v 22. min. si vymenili puk Barkov s Lainem a druhý menovaný po výstavnej kombinácii zakončil do odkrytej bránky. Gól dodal Fínom sebavedomie a v ďalšom priebehu zovreli súpera do klieští. Skórovať mohol po sóle Salmela, v tutovke neuspel Aho, a tak sa náskok podarilo zvýšiť až dôraznému Koivovi, ktorý v páde pretlačil puk popod Kovaľa. Severanov nevyviedol z rytmu ani zásah Stasa v oslabení, na 3:1 upravil v presilovke 5 na 3 delovkou Laine a štyri sekundy pred odchodom do šatne strelil štvrtý gól Granlund. Fíni nepoľavili v tempe ani v tretej tretine a svojich fanúšikov potešili ešte niekoľkými okulahodiacimi akciami. V 43. min. prekorčuľoval celé klzisko a nezadržateľne skóroval Pihlström, následne sa presadil z dorážky Granlund. Bielorusi sa zmohli už iba na korekciu skóre z hokejky Kaľužného.

 

Hlasy po zápase (zdroj: iihf.com):

Aleksander Barkov, útočník Fínska (v zápase 0+2): "Bolo to pre nás veľké víťazstvo. Prvých desať minút sme sa trápili, no potom sme začali veriť jeden v druhého. Odohrali sme skvelý zápas a dali veľa gólov."

 

Kari Jalonen, tréner Fínska: "Kľúčom k našej výhre bol výkon v druhej tretine, v ktorej sme začali hrať ako tím."

 

Charles Linglet, útočník Bieloruska: "V druhej tretine sme začali hrať bojazlivo, naberali sme trestné minúty a na to sme doplatili. Súper má niekoľko šikovných hráčov na presilovku a naša formácia na oslabenie im nedokázala vzdorovať. Teraz nás čakajú Američania, budo to možno ešte ťažší zápas ako ten dnešný, keďže nemáme veľa času na prípravu."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies